Hitteplan

Hitte in huis. Wat doet u eraan?
Het weer in Nederland verandert. We krijgen steeds vaker te maken met extreem weer. Dus ook met bijzonder hete en lange zomers. Het kan dan ook onprettig warm worden in huis en buitenshuis. Wat kunt u doen om de hitte in en om uw huis te verminderen? We geven een aantal tips.

• Zet ramen en deuren tegen elkaar open op momenten dat het buiten koeler is dan binnen (in de vroege ochtend en ’s avonds). Houd verder de ramen gesloten.

• Sluit de gordijnen als de zon schijnt. Maar doe ze weer open als de zon weg is, anders blijft de warmte erachter hangen.

• Gebruik zo min mogelijk apparatuur; hier komt warmte vanaf. Ga bijvoorbeeld niet stofzuigen.

• Drink voldoende. Het liefst water.

• Een voetenbadje kan voor verkoeling zorgen.

• Zoek buiten koele plekken op.

• Let een beetje op elkaar. Vooral ouderen zijn extra kwetsbaar als het warm is. En vergeet ook de huisdieren niet.

Let op! Plak geen raamfolie, kranten of andere materialen op het raam. Dit kan leiden tot glasbreuk.

In dit filmpje van nu.nl vindt u nog meer tips.

Zonwering

Ook rolluiken en screens (een rolluik van doek) zorgen ervoor dat het minder warm wordt in huis. Meestal mag u deze zonwering zelf (laten) aanbrengen, maar in sommige woongebouwen gelden richtlijnen voor type of kleurgebruik. Ons WoonAdviesTeam kan u vertellen of er richtlijnen gelden voor uw woning. Verder raden wij u aan om de brochure “Zelf klussen” te raadplegen voordat u zonwering aanbrengt. Hierin staan meer klusadviezen en - voorwaarden. De brochure vindt u hier

Tip voor de tuin

Door tegels te vervangen door bloemen en planten, wordt het minder warm in uw tuin. Bovendien trekt het (overvloedige) regenwater makkelijker de grond in. Ook geveltuintjes geven verkoeling.

Vermoeden technisch gebrek?
Heeft u het vermoeden dat er technisch iets niet in orde is aan de woning waardoor het extreem heet is, neem dan contact op met ons WoonAdviesTeam. Het telefoonnummer 088 – 385 0800.